Departamente

1. Cardiologie
Departamentul de Cardiologie ofera:
• consultatii de specialitate, recomandari si tratamente (inclusiv referat cardiologic, teste de efort)
• investigatii: EKG : ecografie de cord si vase periferice.

SISTEMUL VASCULAR (CORD, DOPPLER) Examinarea ecocardiografica face parte practic din examenul cardiologic, aducand informatii extrem de utile pentru diagosticul bolilor cardiace. Este indispensabil in evaluarea bolilor congenitale cardiace. Permite elaborarea unui diagnostic complet in diferitele forme de cardiopatii valvulare, ischemice, si insuficienta cardiaca, precum si urmarirea in timp a evolutiei bolii si a eficacitatii tratamentului. Ecografia vasculara este o explorare de electie in bolile venelor (varice, tromboflebite) si arterelor.

2. Medicina Generala si Ecografie
Pacientii care se adreseaza acestui departament beneficiaza in plus de investigatii complexe de laborator ceea ce creste acuratetea diagnosticului si eficienta tratamentului. Centrul medical STRAUBING va ofera investigatii ecografice de performanta in diferite domenii de patologie medicala. Examinarea ecografica reprezinta o metoda neinvaziva si nedureroasa putand fi repetata ori de cate ori este nevoie fara a aduce nici un fel de leziuni corpului uman. Se pot explora cu acest aparat: abdomenul, sarcinile in diferitele ei momente de evolutie, morfologia fetala, sanul, cordul, tiroida, testiculul, ovarul ,vasele periferice (artere si vene), masele ganglionare.

ECOGRAFIA ABDOMINALA
Examinarea ecografica a abdomenului poate aduce informatii foarte valoroase in diversele domenii de patologie (hepatice, biliare, renale, pancreas). Se pot de asemenea explora vezica urinara, uterul si ovarele. Poate evidentia prezenta vaselor abdominale, prezenta lichidelor in cavitatile abdominale. Pregatire prealabila unei ecografii abdominale: •recomandam a nu minca cel putin cu 2-3 ore inainte de examinare, •a consuma lichide negazoase 1-1,5L, •a nu urina, decat dupa examinare.

SARCINA – MORFOLOGIE FETALA, SAN
Ecografia de sarcina a devenit in ultimele decenii un mijloc indispensabil in urmarirea evolutiei sarcinii, detectarea prenatala a eventualelor malformatii, a deficitului de crestere intrauterina etc. Din acest motiv se recomanda investigarea ecografica in dinamica, cu un anumit ritm. In plus, investigatia ecografica mediaza apropierea viitorului nou nascut de familie. Ecografia sanului recomandata in exclusivitate in majoritatea cazurilor inainte de 35 de ani si complementar mamografiei dupa aceasta varsta reprezinta o metoda neinvaziva si fiabila in investigarea patologiei specifice glandei mamare.

ECOGRAFIA TIROIDEI
Reprezinta o metoda indispensabila diagnosticarii diferitelor afectiuni tiroidiene

3. Ginecologie
Puteţi beneficia de următoarele servicii medicale: Consultaţie ginecologică Consultaţie sâni Consultaţie obstetricală şi monitorizarea evoluţiei sarcinii Consultaţie infertilitate Consiliere planificare familială Test de sarcină Montarea sterilet Extragere sterilet Colposcopie

4. Neurologie
Va oferim in cadrul serviciului de neurologie consultatii de specialitate si recomandari de tratamente pentru afectiuni acute si cronice. Cabinetul este dotat cu un aparat performant pentru encefalografie

5. Neuropsihiatrie infantila
Va oferim in cadrul serviciului de neuropsihiatrie infantila consultatii de specialitate si recomandari de tratamente pentru afectiuni acute si cronice. Cabinetul este dotat cu un aparat performant pentru encefalografie

6. O.R.L.
In cadrul serviciului de ORL va oferim consultatii de specialitate pentru adulti si copii, investigatii, tratamente specifice, interventii chirurgicale, electrocauterizari.

7. Oftalmologie
Va oferim in cadrul serviciului de Oftalmologie consultatii de specialitate efectuate de medici reputati, investigatii, tratamente, prescriere de ochelari, mici interventii chirurgicale, toate atat pentru copii cat si pentru adulti. Folosim aparate ultraperformante achizitionate in decembrie 2003, cum ar fi:
- Autorefkeratometru Huvitz
- Biomicroscop Topcon
- Tonometru iCare

8. Urologie
Serviciului de Urologie ofera: Consultatii de specialitate pentru afectiuni acute si cronice ale aparatului urogenital (rinichi, vezica urinara, prostata, testicule, etc.) Analize de laborator Recomandari Tratament specific si nespecific Consultatii de andrologie pentru evaluarea si tratamentul disfunctiilor sexuale Infertilitatii masculine si impotentei.

9. Psihiatrie
In cadrul serviciului de psihiatrie ,va oferim consultatii pentru depistarea afectiunilor psihiatrice, va oferim tratament de specialitate si consiliere pentru membrii de familie sau angajatorii care vin in contact cu o persoana care sufera de o tulburare de acest gen.

10.Psihologie

11. Medicina muncii